19.07.2016

Ruhsuz Atmaca 4 Yaşında...

Bu anlamlı günde giriş olarak şu notu değerli okurlarımla, sevenlerle paylaşmak isterim; yaşadığımız ve bulunduğumuz bu zor ver karmaşık dönemde, belki benimde paylaşımsal hatalarda bulunduğum şeyler var ama şuanda yapılması gereken temel şey kardeşliğimizi birbirimize hatırlatmaktır, zihinlerimizi ayrıştırmayalım, provokasyona gelmeyelim. Önce kendimizden başlayarak kardeşliği yayalım. Ortada dezenformatif çok şey dönüyor, amaç bellidir, sen bir şey inşa ettiğini sanırsın ama çok şey yıkarsın, lütfen. Ayrıştırma en büyük darbedir, şuanda sosyal medyada, meydanlarda, zihinlerde bunun sınavını veriyoruz, o'culuğu, bu'culuğu bırakıp karşımızdakine öyle bakalım, lütfen... (Herkes ne olur ne duyarsa duysun, birliği ve kardeşliği karşısındakine diretsin, ancak böyle değişim olacaktır.) Ne olursa olsun! Kardeş olalım. Kardeş olalım. Kardeş olalım. Kardeş olalım. Kardeş olalım. Kardeş olalım. Kardeş olalım.

Doğdum, büyüdüm, yürüdüm, ölüyorum. Her şeyin bir sonucu olarak beklenen bir dünyanın katılımcı unsurlarıyız. Katılımı olan ama kalıtımda sıkıntı birer varlıklarız. Tam tamına 4 sene önce bugünkü geleceğimin ilk adımı olan DGS sınavı sonrasında bu blogu açmaya karar vermiştim.

Karadeniz'in özgür doğasında, ormanların bağımsızlığı içinde yaşayan, gökyüzünün sahibi olan bir yaradılış olan Atmaca'nın arkasına sığınarak girmiştim bu dünyaya. Onu gökyüzünden, özgürlüğünden alarak, belki  de hiç muhatap olmak istemeyeceği insanlarla muhatap etmek zorunda bırakmıştım. Şimdi neden böyle yazıyorum, yine standart "bırakacam" demiyorum, sadece 4. yıl kutlaması yapıyorum. Hayatımda ilk kez doğru ve güzel bir şey yaptığımı düşünüyorum. Ne olmak isterdim sorusunun cevabı benim için Atmaca'ydı, ve onun doğasında kalmaya çalıştığım bu ortam ondan bir özgürlük, özgünlük sağladı bana.

Bu yolda yürürken belki birçok şey yaşadım iyi ya da kötü insanlar tanıdım, bunlarla blog ortamında sınırlı kalanlar olduğu gibi yüz yüze görüştüğüm, telefonlaştığım kişiler oldu. Aşık olduğum oldu, dost olduklarım oldu, küstüğüm de oldu. Yanlış anlaşıldığım da oldu doğru anlaşıldığım da oldu.  (olmaya da devam ediyor.) Gerçek dostlarımdan daha dost, daha baba insanlar tanıdım. Bana yıldan yıla çıkarları uğruna "Nasılsın?" değil de, beni değer verdikleri bir Ruhsuz Atmaca olarak değerlendirip iletişim kurdular. (Bu yüzden bazılarına ilizyon bozulmasın diye gerçekte kim olduğumu söylemedim.) Mesela MyReal blogunun sahibi sevgili Aslı ile konuşurken "Fakirim, öğrenciyim" dedim. "Senin için ne yapabiliriz" dedi. Bu benim için önemli, çevremde bile durumumu bilmelerine rağmen bunu düşünmeyen insan varken böyle bir davranış olması sevindirici. Bunlar önemli benim için hiçbiri için bu yüzden üzülmüyorum çünkü ben bloga girmeseydim belki de kendi kabuğuna çekilmiş sessiz bir varlık olacaktım, bunlar bir hayat deneyimi ve önemliler. Bunun dışında gerçek yaşamda sosyal çevrem zamanla yaptıklarıma lakabımı Atmaca yaptılar bu benim için çok çok çok motive kaynağı oldu.

Bunun dışında iki ucu gübreli değnek olan bir bölümde okuduğum için mesleki kariyerim sekteye uğrarken Ruhsuz Atmaca'yla yüksek lisansa girdim. Orda yaptıklarım hocalarımın da ilgisini çekti.
Neyse bu terapi bitmeli. Bu sene belki bundan sonrası olmak kaydıyla, az yazabilirim. Çünkü, tez dönemine girecem, belki çalışmam gerekecek (burs bulan bir blogger olursa tabi belli olmaz, hahah) ama Ruhsuz Atmaca'yı bir şekilde yaşatmaya çalışacam.

Ruhsuz Atmaca 4. Yıl
4. Yıla özel şeyler...


Bu senenin en iyisi arasında yakın zamanda yazdığım, "İnançsız İnanç" yazısına aldığım belki bir daha alamayacağım sevgili Ay'dan Gelen blog sahibinin yorumu bestseller oldu. 

En İyi Yorum
Yorum için teşekkürler borç biline...


Şimdi gelelim bu yıldan bana kalanlar ve sevgili bloggerlar kısmı, bunu yılbaşında yapmıştım şimdi listeyi güncelleyelim: 
  • Ruhsuz Atmaca: Ruhsuz mu Atmaca'dan, Atmaca mı Ruhsuz'dan.
  • Kelime Tozu: Çok iyi öyküleme yapıyor, ilerde bir kitap düşünebilir, kendisini severiz. Tanıyanın zaten sevmemesi imkansız.
  • Bir Sahne Var Aklımda: Bu aralar görüşemezsekte yeri ayrı olacak tabi, çünkü yakinen görüşeceğimizi temenni ediyorum. 
  • MyReal: Organzatör, düşünceli, iyi niyetli. Bir kitap çalışması var destek olun kitapseverler...
  • A-fe-de : Çok güzel hikaye yazan insan evladı hanfendi. Yeri ayrıdır, eninde sonunda instagrama da soktum kendisini zaten. Yeri ayrı düşünceli insan...
  • Bir Poşet Kitap: Vallaha kısa sürede çok büyük iş başaran insan evladı...
  • Oscar Favorite: Zinemacı blog, başarılı olmasını istediğim, filmografisi geniş bir blog sahibi abim.
  • Uyuşuk Pollayna: Avukatım olacak şahs-ı muhterem zatı kişi. Son zamanda manita yaptığı söyeleniyor, yorum formunu yeşillendirirsek anlayacaz durumu. 
  • Vanity by Serra: Çok pis güzel blogger, bu konuda harbi tek geçerim. Aşırı iltifat mı? Yürüme mi? oldu bilemedim ama öyle. Allah güzelliğini bozmasın. 
  • Dağnık Valiz: Ben uçarım mesela sözündeki uçan kısım. Baba kızdır, severiz, sayarız; arada bir iletişim kurarız. Bana vereceği Nazım'ın kitaplarına yattı orası ayrı.  
  • Umut Hikayem:  Blog ortamına girdiğimde ilk tanıdığım dostlardan biriydi. Sevdiğimiz güzel insan evladı, eskiden yazılara süper sonik olarak yorum atardı. 
  • Life of Nil: Sürekli gezen tozan, babadan zengin blog sahibesi, bu yorumu yılbaşında yazmıştım, hala geziyor. Birazda beni görün n'olur. 
  • Sui: Yapıcı yorumların yapıcı ismi. Kendisi yine ilk dostlarımdan biridir, keşke sürekli yazmaya devam etse.
  • Bana Dair: Şiir denince akla gelen abimiz.  
  • MariPosa: A-fe-de'yle birlikte twitterda üçlü koalisyon kurduğumuz kişi... Arada bir bu faliyetimiz var.
  • Hermione: Çok mu çok gizemli şahsı muhterem gızımız...
  • Özlem Geze: Ankara'yı sevdiğini söyleyen nadir bulunan insan kişisi...
  • Biraltıbirsıfır: Ankara'nın organiztör güzeli kadını, yine bloggerlar arası güzellik yarışması yapılsa ilk 5 içinde olacak yardımsever kişi.
  • Çilekli Reçel: Ruhsuz Atmaca'nın kız versiyonu.
  • Film Senaryom: Acayip hikayeleri olan gızımız, bu aralar blogunu ihmal ediyor, olmuyor. Hikayeleri iyidir genç bloggerların ilgisini bekler. 
  • Süpriz Misafir: Yapıcı güzel yazıları olan öretmenimiz.
  • Gökhan Tekin: Faydalı bilgiler paylaşan abimiz, buna yardımseverliği de eklemek gerek.
  • Le-Yan: Agresif küçüğümüz, halen agresif, bir ara verdi, daha da agresif gelecek.
  • Yazimbari: Önceden günde içerik üstüne içerik girerdi, şimdi twit üstüne twit giriyor.
  • Melerence: Aynı benim gibi memleket aşığı... 
  • Merve Gürşen: Sanatçı, entellektüel kişilik...
  • Temmuz Kedisi: Sık yazsa güzel olacak, kitap çalışması var umarım başarılı olacak, bunun dışında bu kızımızda güzellik konusunda ilk 5'te.
  • Miras-Erist: Garip derecede güzel mizahı olan blogger, güldürüken güldüren türden.
  • Acemi Sihirbaz: Kendisini deli severiz, muhabbeti hoştır. 
  • Benim Dünyam: Batman mi? Süperman mi? Tabi ki de Birdman. Hala bana tavla öğretecek, ah ah...
  • Okur Yazan: Blogunun ismi hoş, kendisi güzel, blogu güzel blog sahibesi. Kendisi de ilk 5 e girer bak güzellikte, doldurduk mu ilk 5'i bilemedim.
  • Titania'nın Çöplüğü: Kendisi de ara ara güzel yazar. 
  • Kitap Tadında: Kendisi yolun başında blogger arkadaşımız.
  • Düzensiz Blog: Kendisini reelde tanımak istediğim bloggerlardan, bir düşünsün iletsin, ciddi tanımak isterim, bu sakın izdivaç olarak algılanmasın, çiçek yaptırıp çıkmayacam karşısına.
  • Küçük Kara Balık:  Blog ortamına yeni giren Angaranın griliğini seven ender insanlardan.
Unuttuklarım hatırlamadıklarım olmuştur, herkesi aklıma geldikçe ekledim buraya, lütfen yanlış anlaşılmasın... 

Bu senede gece kulübünde kutlayamasakta bu yaş durumunu, gelecek senelerde trilyonları kazanma durumuna göre yapacağımızı temenni ederekten, bugüne kadar gelinen süreçte yaşadıklarımdan ötürü herkese minnet duygularımı sunarım. Her zaman birlik içersinde, güzelliklerle buluşmak dileğiyle...
Teşekkürler...
Sevgiyle Kalın...

Ruhsuz Atmaca'yı şu hesaplardan takip edebilirsiniz?

57 yorum:

  1. Güzel dedi, bana dedi :)) teşekkür ederim bu güzel sözlerin için. Umarım yıllar geçer ne sen ne ben blog yaşamını bırakmayız da yine burada bilmem kaçıncı yıl kutlamanı yaparken bu sefer yazı yerine bu yorumumu koyarsın, ben de 'ne dilekte bulunmuşum be' diye böbürlenirim :) daha nice senelere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallaha ben dedim, kararımda kararlıyım :)) İnşallah bakalım yıllar bize durumları yaşatırsa görecez. Çok teşekkür ederim, varolasın. :))

      Sil
  2. 4 yıl!!!!Baya çabuk geçmiş.Bana daha dün gibi geliyor.
    Ne blogu kapaması,yapamazsın.Alışkanlık oldu ^-^
    Gizemli kelimesini duyunca içim cız etti.
    Neyse neyse.Nice senelere o zaman!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor, gel ki ben sanki bir 8 senedir yazıyormuşum hesabındayım :)) Gizemli aramızda bir giz olarak kalsın. Teşekkür ederim, çok çok. :D

      Sil
  3. Yeni yaşın kutlu olsun o zaman :) Ne kadar güzel bir tarihe denk gelmiş öyle, çünkü bugün benim de kendi doğum günüm :) Umarım nice yıllar böyle güzel yazarsın da biz yolun başındakiler ilham alırız senden :) Ayrıca yazının başında belirttiklerin de çok doğru tespitler, yani fazla söze gerek yok. Tekrar nice yıllar diliyorum, sevgilerle :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Owww o zaman tüm hediyeler senin olsun. Yaşın mutlu olsun, güzellikler seni bulsun. Ben pek ilham verebiliyor muyum bilmiyorum ama olsun insanları bloglarında koparmasam iyidir. Birlik mesajımız bu çekişmelerimizi bir kenara bırakıyoruz bu memleketin santimine düşen insan tüyüne kadar bütünlüğümüzü koruyacaz. Tekrardan teşekkürler nice güzellikler seninle olsun...

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, benim için de heralde en orjinal doğum günü kutlaması oldu ;) Ayrıca yok yahu koparmazsın, tam tersi insanın daha fazla şey yazası geliyor bloguna, en azından benim öyle :) Tekrar teşekkür ediyorum, sevgilerle :):)

      Sil
    3. Teşekkür ederim o zaman, bir kez daha güzel seneleri, güzellikleri görmen temennisiyle... :)

      Sil
  4. Umarım içten ve güzel yazılarınızla daha nice güzel yıllar sizinle olur.
    Tez dönemi için de başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her iki dilek için çok teşekkür ederim varolun, aynı dileklerim sizin için... :D

      Sil
  5. Tebrikler ve nice yaşlara.. Hiç unutmadığın gibi unutulmadığını da bil sevgili ruhsuzum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ruhsuz Atmaca'nın yıl dönümü kutlu olsun. Nice güzel yaşları olsun. Kardeşlik, birlik, beraberlik mesajlarına sonuna kadar katılıyorum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, varolun :D Kim ne yaparsa yapsın tek savunmamız ülkenin bu zor durumunda birliğe olan inançtır. Yoksa ip kaçarsa bir daha bir geri yakalamamız çok zor olacak.

      Sil
    2. Yahu Sinem zamanlamana hayranım sanırım ekip ruhunun kanlı canlı ispatıdır bu :)

      Sil
    3. Bence de bir ekip çalışması olduğu kesin, şaşırmadım değil ama belirtmedim :)))

      Sil
    4. :)) Olmuş olabilir tabii öyle bir şeyler. Hiçbir şey tesadüf değildir ne de olsa ;)

      Sil
  7. Yaaa yazısının güzelliğinin mükemmelliği *-*
    Öncelikle ilk paragrafı çok sevdim! Bugün ofisten bir arkadaşımla konuşurken o da farklı bir pencere açmıştı özellikle son olaylarla ilgili. Elbette her zaman için en önemlisi BİRLİK olmayı başarabilmek. Umarım başaracağız...

    Ahh burs bulamadık ki ama sana Ruhsuz, sorsam nolur ki :(

    İnançsız İnanç yazını okumamışım, açıkçası son zamanlar içinde inanç geçen her şey benden uzak olsun psikolojisindeyim ama merak ettim bakacağım ona da! :)

    Blogger dostlarından bazılarını tanıyor, severek takip ediyorum ama elbette bilmediklerim de çokkk...

    Yeni yaşın kutlu olsun. Hep bizimle ol Ruhsuz!

    Tez için de şimdiden başarılar ama yoğunum deyip kaçmak yok, ona göre! :)

    Sevgiler ~~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birlik, dirlik, metanet bu ülkenin ihtiyacı karşımızdakilerin savı ne olursa olsun tek sözümüz birlik, siyasi çekişmeler ideolojilerin şuanda hiç bir şekilde yeri yok. Tavsiyem ne denirse densin birlik vurgusu, vatan sevgisi diğerlerinden ötedir.

      Bu sene bekliyorum bak, az bir süre kaldı araştır, kurtar beni, müdürüne falan sor, et bir şeyler olmadı koreden bir bağlantı lütfen, pleasee falan :D

      İnanç önemli insanlara bakarak ben inanmıyorum demek olmaz bizim sorumluluğumuz insanlara değil Allah'a peygamberlerimize ve kitabımızadır, düşünceni buna eğit.

      Vallaha daha da tanıdık vardır ama ben spontane yazdım yazıyı, ilk gelenler bunlar. :)
      Çok teşekkür ederim tez için yaş için bakalım hayra yol açar inşallah her iki durum. :D

      Sil
    2. Ahahaahah patronlarımdan bulayım? Hımmm peki! :D :D
      İnanç konusuna diğer yazıda çok girdim o yüzden buraya yazmıyorum artık! :)
      Keşke hep birlikte huzur ve mutlulukla yaşayabilsek...

      Ehh peki madem hayırlısı diyoruz! :)

      Sil
    3. Sor sor sen sor bir ayarlama yapın bakın ilerde bir Ruhsuz Atmaca vardı dersiniz ah çekersiniz iş işten geçer. :D Birlik ve dirlik kim derse desin, çiçek uzatmayı bilmeliyiz, onlar vurdukça bu yapılacak, görüşlerini kabul etmen gerekmez, sadece bu durum diğer durumlara benzemiyor. Düşünerek hareket önemli. Hayırlısı her şey için. :))

      Sil
  8. Ahahaha nice yıllaraaa ^.^
    Artık Batman'cisin varsayıyordum ben ya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adı Atmaca olan bir yaradılışın Batmancı olması hayali tahayyül bile edilmez. :) Sonuna kadar Birdman oda Türkçesi Atmaca diye yani. :D
      Not: Tavla kaynamasın. :)))

      Sil
    2. Tavla değildi ki o :)))) onu bile hatırlamıyosun ya :D

      Sil
    3. Değildi değil mi? Okey miydi? Öğretmeyipte unutturanlar utansın :((( :)

      Sil
  9. Nice 4 yıllara, bu blog devam etmeli:)

    YanıtlaSil
  10. Savcı olcam ben savcı :) o olmazsa avukat olur ama mecburen :)
    manita da hala var ayrıca.
    Şu güzel listede yer alabilmek pek hoş. Sessiz de olsa hala sıkı takipteyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha ne olursan ol benim için pozitif ayrımcılığın olacağı kesin. Torpilim olacak sende buna inanıyorum. Bana da bir manita lazım ama artık şartlar ona da izin vermeyecek galiba :D Nasıl takip edersen et usul senindir :))

      Sil
  11. Zaman ne kadar çabuk geçiyor değil mi Ruhsuz ATmaca? Nice yaşların olsun hem senin hem güzel bloğunun. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim varolun :D, hemde öyle çabuk geçiyor ki 1 yıllık durmaz dediğim bu blog 4 oldu. :)

      Sil
  12. Teşekkür ederim atmaca yine yazında yer verdiğin için :) özge bu aralar kendiyle bile görüşemiyor hayatı hastanede nöbetlerde geçiyor. Hayatının gerçek yüzüyle tanışma çabasında :)
    Kalemini beğendiğimi biliyorsun yazmaya devam et, nice yıllara olsun, meslek yaşantında da en az bu kadar mutlu olursun, temennim budur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin edebiliyorum, ilerde başarılı bir cerrah olabilmek için ilk önce en alt kademeden başlamalısın, her şey güzel olacak sabır ve sıhhatle ve biraz dirayetle olur olur. :D
      Teşekkür ederim güzel temennilerin için...

      Sil
  13. Bu güzel yazının her kelimesi ićin teşekkürler. Yazında yer verdiğin için ayrıca teşekkürler. Önce kpss ardından ablamın nişan hazırlığı derken iki ayagım bir pabuca girdi. Şöyle oturup güzel bir yazı yazamadım. Bloğumu ihmal ettiğimi farkındayım bunun için oldukça da üzgünüm. Umarım yaklaşık 1 hafta sonra falan eski halime dönerim. Hatırlattığın için teşekkürler. Kalemine saglık umarım daha upuzuuun yıllar yazarsın biz de keyifle okuruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, teşekkür ederim. :D Vallaha her iki durum için hayırlısı olsun, blogunu bırakma gerisi teferruat :)

      Sil
  14. Kardeşim, dostum, güzel insan... yeni yaşın hayırlı, uğurlu, kutlu ve çok mutlu olsun :)

    Seni Atmaca olarak bildik. Eminim sana çok daha uğurlu gelecek ilham aldığın Atmaca ve seni daha iyi yerlere uçuracak. Bizlere de seyredip alkışlamak nasip olacak. Her şey güzel gönlüne göre olsun. Daima iletişimde kalmak dileğiyle ;)

    Dipnot: blog tasvirlerinde payıma düşen güzel sözler için de ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim varolun, Atmaca hayatım dönüm noktası, onun doğasına ulaşırım inşallah. :D

      Sil
  15. Nice nice güzel yıllara Ruhsuzum benim sen hep yaz biz hep okuyalım :))

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar :) Geç de olsa nice mutlu yazılara :) Uzun zamandır yazı yazmadığım blogu yeniden açma sebebim oldun. Öncelikle benim de senin için söyleyeceklerim var. Ben farklı kalemleri seviyorum biliyorsun daha önce söylemiştim. Lafı ağda gibi yapıştırarak yazanları, farklı olmaya çalışırken komik olanları, zeka pırıltısından uzak olup sürekli sağa sola laf sokanları, saçma bunalımlar içerisine girerek okuyanı daraltanları değil, sen ve senin gibi sevdiğim, okumaktan zevk aldığım blog dostlarım olduğu için de çok memnunum. İlk blogunu keşfettiğimde farklı bir tarzın olduğunu fark etmiştim. Popüler olma kaygısıyla kalemini kirletmediğin ve ilk günkü gibi kaldığın için 4 sene boyunca çok memnunum. Umuyorum ki mesleki alanda da uzun yıllar başarılı çalışmalara imza atacaksın.

    İlk fırsatta görüşmek dileğiyle, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O blog kapanmamalı, kapanırsa ayıp. Çok teşekkür ederim, belki çok okuyan biri olsam çok daha muazzam şeylerin çıkabileceği bir blogger olabilirdim. Ama konsept olarak girdiğim bu blogda sırf okuyanlar ben değişirim diye uzun süre ne reklam ne sponsorluk almadım. Çünkü bu blogun derdi vardı ve onu anlatmak zorunda olduğu için açıldı. Bu süreçte cidden çok geliştim düşünce olarak, yazdıkça olgunlaştığımı düşünüyorum, ilk yazılara her baktığımda bunu görüyorum. İlk tanıdığım belki de ilk iletişim kurduğum blogger sendin bu yüzden yerini tahmin edemezsin. :D

      Çok çok çok ve çok teşekkür ederim, o blog kapanmasın, umarım en kısa vakitte görüşürüz, varolasın...

      Sil
  17. Demek ki blogu açtığında çocuk yapsan 4 yaşında olacakmış asdf cidden ben ne düşünüyorum böyle ahahaha

    Dipnot: Adımız yok orda lakin şeklimiz olsun dedik yorumu yeşillendirdik. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha valaha blogu açtığımda da kısmet yoktu şimdide yok :D Ayrıca bu nasıl matematik nerden geldik çocuğa :D
      Senin durumun şu ben bu yazıyı bayağı önceden yazdım sen o sıra blogunu kapatmıştın öyle hatırlıyorum senin durumunun açıklamasını böyle yapabilirim. :D Sen yeşillendir hep.

      Sil
  18. Yaa ben bakmıyorum ki hiç twitter'a, bloglara da çok nadir girebiliyorum vakitsizlikten. Şimdi gördüm twitter'da bakın hele yazmışsın koştum hemen :D
    Zaman ne çabuk akıp geçiyor ya, benimkinin de 3 yıl oldu galiba ya da birkaç güne olacak. Daha nice senelere diyelim hepimize. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun sıkıntı yok ne zaman bakarsan ne zaman görürsen o önemli. :D Sende bir eski blogger olma yolunda gidiyorsun, umarım öyle olur. :D Teşekkür ederim. :)

      Sil
  19. Ev oturmasına geç gelen misafir gibi hissettim şu an kendimi. O kadar az ilgilenmeye başladım ki derslerden dolayı yazını okumam ve içinde benim de olduğumu görmem zaman aldı. Hee sen bilmiyorsun tabii. Artık okullu oldum. Yüksek lisans değil tabii ki, bildiğin lisans :) Evet, konu saptı:) Ne diyorduk? Hakikaten yazının giriş bölümünde içimden geçirdim herhalde gidiyor bu çocuk diye ama değilmiş, bu sevindirici. Tebrik edilesi gerçekten. Kopmamışsın, bırakmamışsın yazmayı. Hiç kopmaman dileğiyle sürüp gitsin yolculuğun.
    Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için. Blog ortamında ilk tanıdığım insanlardansın. Diğer blog arkadaşlara tanıtım konusunda da yardımcı olmuştun. Çok teşekkür ederim. Bu arada ileride çok istediğim bir dilekten bahsetmişsin. Ah, ah bir zaman bulsam. Blogla da artık daha çok ilgileneceğim, en azından buradan başlayabilirim gibi.
    Velhasıl, iyi ki doğmuş Ruhsuz Atmaca. Sağlıcakla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde yatıyorduk diyesim geldi. :) Arada girsen yazsan problem yok bende eskisi gibi ilgilenmiyorum, şu son zamanlar evde fazla olduğum için biraz yine iyi de yorum yapanların bloglarına ancak bakabiliyorum.
      Vay vay vay yüksek lisansı bitireceğine yeniden sil baştan keşke bende yapabilsem, hayırlısı olsun sevindim. :) Bir senelik bir-iki kotası var blogumun, tez için ve akabinde iş için. Çok sevmediğim bir şey ama belli ölçüde tanındığı için blog bana kapı açabilir. Bakalım görecez. Bir yerden kitap yazar mısın? şekilden bir öneri geldi. Eğer o olursa bitirecem o ayrı, ama 4 senedir yazmadığım için bu da boş bir söylem şuanda.

      Ciddi anlamda tanıdığım bir arada dünyaya delileşme akımını yayacağım arkdaşımsın, fikirden saptın mı bilmem ama ben deliliği hala savunuyorum. :) Blogu kapatma zaman bulursun ilk senen zor olur. Teşekkür ederim, saygıyla, sevigle, başarıların bol olsun. :)

      Sil
  20. Merhaba.
    Nice mutlu yılların olsun kardeşim, blog dünyasında hep olursun inşallah.
    Ne yalan söylim yazını yeni gördüm kusura bakma lütfen. Yazında benden de bahsetmişsin. Güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim kardeşim.
    Gerçek hayatta ve burada her şey gönlünce olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah ne demek. Çok teşekkür ederim, tüm güzellikler hak edenleri bulsun. :)

      Sil
  21. valla iyi ki varsın iyi ki yazıyorsun be karşimm düşüncelerin, önerilerin benim için hep değerli oldu :) Ruhsuz'u yaşatalım. Ruhsuza sahip çıkalım :) nice nice yıllara :) bu arada bana da yer vermişsin çok mutlu oldum, teveccühünüz (utanan maymun) ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, ne iyi ki varsınlı görüşler keşke olmasam, darısı başına umarım dördün katlarını görürsün. Bak buraya çalışkan yazdım ama son verdiğin araları düzeltmen gerek çünkü duraksama dönemin oldu. :) Çok teşekkür ederim varol...

      Sil
  22. Agresif küçüğün evet ara verdi. Yazamadık bir türlü galiba günlükte tuttugum içim ama asıl sebebi baya yoğun olduğum için:) ama canım sıkıldıkça instagrama resim atıyorum onun yerine bloga yazı yazsam daha iyi olacak..
    Senin bana agresif kücüğüm demenide çok seviyorum:)
    Yüksek lisans yolunda sana baya büyük başarılar dilerim. Hatta bir gün seninle normal hayatta da tanışmak isterim:) zaman gelirse oralara
    Dönüşüm nasıl olacak bilmem ama .. trajikomik olabilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zaman rahat hissedersen o zaman yaz problem değil, agresiflik geçmesin ama. :D Hahaha teşekkür ederim.
      Umarım şartlar umarım uygun olur, bir blogger buluşmasında seni de ağırlarız. Ya da birebir problem değil. :D
      Dönüş trajikomik olacaksa beklesin, komik kısmı kalana kadar. :D

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam